Ennakko-ohje - 2012

ENNAKKO-OHJE

 

Kokoontuminen Hirvihaaran Hiihtokeskuksessa, Kuntomajantie 115, 04680 Hirvihaara. Hiihtokeskus toimii SM-erämelonnan kilpailukeskuksena. Opastus kilpailukeskukseen n. 4km Mäntsälästä Hyvinkään suuntaan tietä n:o 25. Opastus on paikoillaan perjantaina 4.5. viimeistään klo 17 alkaen. Kilpailutoimisto on avoinna perjantaina klo 18-20 ja lauantaina klo 07.00 alkaen. Autolla tulijoiden on varauduttava viemään auto parkkiin noin kilometrin päähän kilpailukeskuksesta.

Kilpailijoiden on ilmoittauduttava kilpailutoimistoon viimeistään lauantaina 5.5. klo 8.30 mennessä. Kilpailukalusto viedään rannalle järjestäjien osoittamalle alueelle.

 

Kilpailun kesto

Kilpailun avajaiset pidetään lauantaina 5.5. klo 8.45 kilpailukeskuksessa. Kilpailu alkaa klo 09.00 väliaikalähdöllä ja päättyy sunnuntaina 6.5. noin klo 15.00. Lähtöajat ovat nähtävissä kilpailun sivuilla (www.eramelonta.fi) viimeistään torstaina 3.5. klo 20.00 ja kilpailukeskuksessa perjantaista lähtien.

 

Varustus

Pakolliset varusteet: pyörä- tai melontakypärä, majoite (ei yöpymistulia), saha, puukko, kompassi, vedenpitävä A3-kokoinen kartansuojus, riittävä EA-pakkaus, pihdit tai monitoimityökalu, retkikeitin ja siihen tarvittava polttoaine, juomavesiastia, kilpailun aikana tarvittava vaellusmuona, kolme tyhjää 0,5 litran muovista limsapulloa, vähintään 5m hamppunarua (2mm) tai vastaavaa, heittokalastusvälineet, kuminauhaa tai hakaneuloja rintanumeron kiinnitykseen, sateessa toimivat muistiinpanovälineet, maalarinteippiä sekä matkapuhelin, joka sinetöidään ennen lähtöä. Lisäksi kilpailijoilla tulee olla mukana yksi Emit-kilpailukortti partiota kohden. Mikäli partiolla ei ole omaa Emittiä mukana, sen voi lainata järjestäjältä (kadonneesta Emitistä peritään 60€ maksu). Kanoottikärryä suositellaan.

Melontakaluston ja melojien varustuksen tulee olla Suomen Kanoottiliiton turvamääräyksien mukaisia. Vähintään yhdellä partion jäsenistä on oltava valtion kalastuksenhoitomaksu maksettuna. Kuitti maksusta tulee esittää kilpailukeskuksessa ilmoittautumisen yhteydessä. Samalla voi halutessaan lunastaa Mustijoen viehekalastusluvan 3€ hintaan. Tämä on tarpeen, mikäli kilpailijalla ei ole voimassaolevaa läänikohtaista viehelupaa.

Säännöistä poiketen yksikkösarjaan saa osallistua myös avokanootilla (yksilapainen mela).

 

Huomioitavaa

Mustijoen vesi ei ole juomakelpoista. Kilpailijoiden on varattava päivän aikana tarvitsemansa vesi mukaansa. Kilpailukeskuksessa ja yörastilla on saatavissa juomavettä. Elektroniset paikantimet ja lähdekirjallisuus ovat sääntöjen mukaisesti kiellettyjä. Kilpailussa on noin 2 km mittainen pikataival. Kilpailun pakollisella reitillä on maakannaksia. Rannat ovat pääsääntöisesti märkiä ja savisia. Tämä on hyvä huomioida jalkinevalinnoissa.

 

Majoitus ja ruokailu

Perjantain ja lauantain välinen yö on mahdollista yöpyä omassa majoitteessa kilpailukeskukseen merkityllä alueella. Kilpailukeskuksen huoltotilat ovat avoinna koko yön. Lauantaiaamuna kilpailijoille tarjotaan munkkikahvit.

Lauantaina kilpailukeskuksessa on mahdollisuus aamupalaan (5 €). Aamupala sisältää mm. puuron, kahvin / teen ja leivän. Sunnuntaina kilpailun jälkeen on tarjolla lounas 7 € hintaan.

 

Huoltajat ja yleisö saavat liikkua vain kilpailukeskuksessa ja tulostaululla kunkin päivän lähdön jälkeen ilmoitettavilla yleisörasteilla. Kilpailijoiden rantautuminen talojen ja kesämökkien tonteille on kiellettyä.

 

Osallistumismaksu sisältää kilpailukartat, tehtävissä tarvittavat erityismateriaalit, tulosluettelon, peseytymismahdollisuuden kisakeskuksessa kilpailun jälkeen ja nautinnon melomiseen Mustijoella. Oikeat vastaukset ovat näkyvissä kilpailukeskuksessa ja kilpailun sivuilla kisan jälkeen.

 

Vakuutukset

Kilpailijat toimivat omalla vastuullaan. Tapahtumalle on voimassa Suomen Ladun tilaisuuksien tapaturmavakuutus (alle 75-vuotiaille) ja järjestäjän vastuuvakuutus.

 

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SM- erämelonnan sääntöjä (http://www.eramelonta.fi).

 

Tarkentavat kysymykset ennakko-ohjeeseen

Mikäli ennakko-ohjeessa on mielestänne tarkennusta vaativia kohtia, lähettäkää kysymyksenne tapahtuman verkkosivuilla (www.eramelonta.fi) kilpailukutsussa annettuihin sähköpostiosoitteisiin.

 

TERVETULOA!

 

Mäntsälän retki ry          Suomen Latu ry             Suomen Melonta ja Soutuliitto ry