Ennakko-ohje

 

KILPAILUOHJE

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄT

Erämelonnan SM 2017 kilpailun järjestää Konneveden Luontoretkeilijät ry. yhteistyössä Suomen Latu ry:n ja Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry:n sekä Konneveden Luontopalveluiden ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

JÄRJESTELYTOIMIKUNTA

Kilpailun johtaja Juha Laaksonen,040 8471171

Kilpailun varajohtaja Seppo Puttonen , 0505306917

Turvapäällikkö: Jussi Hintikka

TUOMARINEUVOSTO Puheenjohtaja Kari Hellström Kilpailun johtaja Juha Laaksonen Ratamestari ja tehtäväpäällikkö Seppo Puttonen ja Kilpailijoiden edustajat 2

POIKKEUKSET ERÄMELONNAN SM-KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ

 Ilmoittautumisaika ja maksut on julkaistu erämelonta.fi –sivustolla.

 Kilpailun kesto, reittipituudet, sarjajako ja partioiden kokoonpano - kilpailun kesto on n.30 tuntia (la 09.00 – su 15.00) - Yksikkösarjassa on myös avokanootit sallittuja, reitin pituus kilpasarjassa n. 50 km. Retkisarjassa n. 30 km.

 Kilpailuohje sisältää myös Ennakko-ohjeen. Tulosta ohje mukaasi.

 Pakollisten rastien suoritusjärjestys saattaa poiketa järjestäjän osoittamalla tavalla. Partion on kuitenkin kuljettava kaikki pakolliset rastit yhdessä.

 Rastimääritteet annetaan lauantaiaamuna.

 Kilpailun tulokset ja arvostelu - oikeat vastaukset nähtävillä kilpailukeskuksessa palkintojen jaon yhteydessä - oikeat vastaukset ladattavissa kilpailun nettisivuilta kilpailun jälkeen

 Vastalauseet - vastalauseet kunkin päivän osalta on tehtävä puolen tunnin kuluessa yörastille tai maaliin saapumisesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Erämelonta 2017 Konnevesi.

Kilpailukeskus: Häyrylänranta

ENNAKKO-OHJE

VARUSTELUETTELO

Henkilökohtaiset varusteet, kaikki sarjat:

- melontaliivit

 - pilli tai muu äänimerkin antolaite

 - puukko

 - kompassi, jossa millimetrimitta (tai erillinen viivotin)

 - kello

 - varavaatetus vesitiiviisti pakattuna

 - yöpymisvarusteet ja henkilökohtaiset lääkkeet

 - sään mukainen melonta-asustus (kuiva- tai märkäpuku ei pakollinen)

 -kypärä koski-osuuksille

 

 

 

Partiokohtaiset varusteet, kaikki sarjat:

 - melontakalusto on melontaturvallisuusohjeen kohtien 2 ja 3 mukainen, melontavarusteet kohtien 4 ja 4.3 mukainen (www.melontajasoutuliitto.fi/turvallisuus/melonnan-turvallisuusohjeet/ ), ellei jotakin varustetta ole erikseen kielletty

 - vedenpitävä karttasuojus .Kartta on paperikartta, joka taitellaan karttapussiin.

 - kirves

- Teltta. Yöpyminen aukealla nurmikentällä.

- kanootin kiinnitysköysi

- narua 4 m

 - tulitikut

 - kiikarit (suositeltavat)

 - Kynä reitin piirtoon kartalle.Kartta on paperinen A1 koon kartta.

 - vesiastia päivän vedentarvetta varten.

 - valaisin (vedenpitävästi pakattu)

 - retkikeitin, keittoastia ja tarvittavat polttoaineet

 - kilpailun ajan retkimuonat

 - ensiapuvälineet omaan käyttöön

 - matkapuhelin vesitiiviisti pakattuna, virta päällä, akku täyteen ladattuna

 - melonnan turvallisuusohjeen mukaiset varusteet (ei liikuta suurilla selkävesillä), jokainen partio on omalla retkellään, eli vaikka ollaankin mukana kilpailussa

KIELLETYT VARUSTEET

Omien ohjekirjojen, elektronisten muistikirjojen, karttojen tai muiden muistitoimintoja sisältävien apuvälineiden käyttö on kielletty. Digitaaliset kellot, ns. ulkoilutietokoneet, sykemittarikellot ja digitaaliset kamerat on kuitenkin sallittu. Kameroiden muistikorttien on oltava tyhjiä kilpailuun ilmoittauduttaessa. Järjestäjillä on oikeus kilpailun aikana tai välittömästi sen jälkeen pyytää mainitut laitteet tai muut vastaavat laitteet tarkastettaviksi.

Kaikki GPS -tekniikkaan tai muuhun paikantamiseen ja suunnistamiseen sekä tietojenhakuun hyödyntävä toiminnallisuus on kielletty elektronisissa laitteissa kuten puhelimissa. Elektroniset kompassit, korkeusmittarit ja kaltevuusmittarit esimerkiksi kellon yhteydessä on kuitenkin sallittu. Kaksilapaiset melat avokanootilla melottaessa kielletty (ei koske retki- ja perhesarjaa).

KILPAILUN AIKATAULU

Perjantai 19.5. Toimisto aukeaa kello 17.00 Lauantai 20.5. Toimisto aukeaa kello 06.30 Kilpailu alkaa kello 09.00 Sunnuntai 21.5. Kilpailu päättyy kello 15.00

KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksena toimii Häyrylänranta, os. Satamatie ,44300 Konnevesi.

Kilpailijoiden autot parkkeerataan kilpailun ajaksi kilpailukeskuksen lähiympäristöön. Opasteet kilpailukeskukseen ovat paikallaan perjantaina 19.5. klo 17.00 alkaen.

MAJOITTUMINEN JA RUOKAILUT

Kilpailijoiden ja huoltajien on mahdollista yöpyä kilpailua edeltävänä yönä Häyrylänrannassa omissa teltoissaan. Tietoa majoitusmahdollisuuksista lähiympäristössä ennen kilpailua löydät erämelonnan sivuilta www.eramelonta.fi/ohjeet-ja-saannot Kilpailun aikana yöpyminen on mahdollista vain järjestäjien osoittamalla alueella! Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus maksulliseen aamiaiseen ennen kilpailun alkua.  Ennakkovaraus tehtävä. Vettä saatavilla. Kilpailun jälkeen on kilpailukeskuksessa järjestäjien organisoima maksullinen ruokailu. Ennakkovaraus tehtävä.

LÄHIYMPÄRISTÖN PALVELUT

Konneveden keskustaan on matkaa n. 3 km. Konneveden keskustassa on useita ruokakauppoja.

SAAPUMINEN JA ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailukeskus aukeaa perjantaina klo 17.00 ja kilpailijat ilmoittautuvat joko perjantai-iltana tai lauantai aamuna Ilmoittautuminen alkaa lauantaiaamuna klo 06.30 kilpailukeskuksessa.

 Rantaan puretaan melontakalusto ja varusteet. Kilpailumateriaalin saa kilpailutoimistosta ilmoittautumisen yhteydessä . Autot, asuntoautot ja – vaunut pysäköidään järjestäjän antamien ohjeiden mukaisesti kilpailukeskuksen lähiympäristöön.

PESEYTYMINEN Kilpailukeskuksessa on saunomis- ja peseytymismahdollisuus kilpailun jälkeen. Uikkarisauna. Kilpailun aikainen peseytyminen tapahtuu järvessä.

AVAJAISET JA LÄHTÖ Avajaiset pidetään Häyrylänrannassa klo 08.50. Kaikkien toivotaan olevan tällöin paikalla. Lähtö tapahtuu n. klo 09.00.  jolloin partiot saavat lähtötehtävät sekä lauantain reitin ja kartan.

KILPAILUREITTI JA – KARTAT Lyhyimmillään kokonaisreitin pituus kilpasarjoilla lukuun ottamatta nuorten sarjaa on n. 50 km. Nuorten kilpasarjan sekä retki- että perhesarjan reittien pituudet ovat n. 30 km. Retki- ja perhesarjoilla on em. lisäksi mahdollisuus hakea molempina päivinä vapaaehtoisia lisärasteja. Melontakalustoa ei siirretä pitkiä matkoja maata pitkin kilpailun aikana.

Kilpailukartta jaetaan partioille kilpailutoimistosta ennen lähtöä. Rastit on merkitty maastoon valkoisin kyltein, joissa teksti erämelonta. Pakollisen rastin väliin jättäminen aiheuttaa partion koko kilpailusuorituksen hylkäämisen. Rantautumista muualla kuin kilpailureittiin merkittyjen rastien rannoilla pyydetään välttämään. Ranta-asumusten pihapiireihin rantautuminen muutoin kuin rasteilla on kielletty. Rastien rannat on pyritty valikoimaan mahdollisimman toimiviksi, mutta aivan kaikissa paikoissa ei ole ollut mahdollista saada täydellistä rantautumispaikkaa. Ahtailla paikoilla pyydetään kanootit kantamaan kauemmas rannasta, jotta muutkin mahtuvat rastille. Noudata kilpailunjärjestäjän kirjallisia ja suullisia ohjeita.

ENSIAPU JA LÄÄKINTÄHUOLTO Vakavassa sairas- tai muussa hätätapauksessa partio tekee hätäilmoituksen (112) ja pyytää avuksi turvaveneen ja lähimmän rastin henkilökuntaa paikan määritykseen.. Turvaveneet tunnistaa merkkilipuista. Suosittelemme kilpailijoita tallettamaan nämä hälytysnumerot matkapuhelimiinsa kilpailun ajaksi. Kilpailijoiden on etukäteen tutustuttava kilpailun pelastussuunnitelmaan joka löytyy osoitteesta www.eramelonta.fi.

YLEISET KILPAILUOHJEET

VAKUUTUKSET Tapahtumalla on Suomen Ladun vastuuvakuutus. Suosittelemme kilpailijoille omien vapaaehtoisten tapaturmavakuutusten ottamista; kukin kilpailee omalla vastuullaan.

TURVALLISUUS Kilpailutapahtumasta on kilpailun alkuun mennessä toimitettu pelastusviranomaisille pelastussuunnitelma. Turvallisuusasiakirjojen riskitarkasteluosuus on nähtävillä kilpailusivuilla samanaikaisesti ennakko-ohjeen kanssa.

KILPAILUNUMERO Kaikille kilpailijoille jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä numerolaput. Numerolappujen on oltava näkyvillä kaikilla kilpailijoilla koko kilpailun ajan. Numeroiden pitää näkyä sekä melottaessa että rastitehtäviä suoritettaessa.

KILPAILUSARJAT Kilpailussa on kuusi kilpailukutsussa mainittua sarjaa. Kilpasarjoja ovat kaksikko-, naisten kaksikko-, yksikkö- ja nuorten kaksikkosarja. Muita sarjoja ovat retki- ja perhesarja.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN Kilpailun keskeyttäneiden partioiden tulee ilmoittautua lähimmälle rastille tai turvaveneelle.

JUOMAVESI JA RUOKAHUOLTO Kilpailijat ovat koko kilpailun ajan omatoimisen ruokahuollon varassa. Juomavettä saa lähdöstä sekä yöpymispaikalta.

TULENTEKO Tulenteko muualle kuin järjestäjien osoittamaan paikkaan on kielletty. Retkikeitintä saa käyttää. Yörastille järjestetään nuotiopaikka, mikäli ympäröivän maaston tila sen sallii.

KILPAILUN SEURANTA Lähtötehtäviä voi seurata lähtöpaikalla järjestäjien osoittamilla paikoilla. Yleisö ei saa huoltaa, auttaa tai olla muutenkaan yhteydessä kilpailijoihin, toivomme kaikkien toimivan tässä asiassa reilun pelin hengessä.

KÄNNYKÄT, TIETOKONEET YM. VASTAAVAT VÄLINEET Katso tarkemmat ohjeet kohdasta varusteluettelo.

KILPAILUTEHTÄVÄT JA TULOKSET Erämelonnan SM-kilpailujen säännöt löytyvät kilpailun nettisivuilta. Tutustukaa sääntöihin huolella. Huomatkaa myös tämän ohjeen alussa olevat poikkeukset säännöistä. Tehtävät annetaan kilpailijoille kirjallisina tehtäväkäskyinä. Niistä löytyvät kaikki tehtävän suorittamiseen vaadittava tieto. Rastihenkilöt eivät vastaa suullisesti tehtäviä koskeviin kysymyksiin. Tehtäväkäskyssä kerrotaan yleensä seuraavia asioita: - kilpailusarja - tehtävän järjestysnumero - tehtävästä saatava maksimipistemäärä - tehtävän tarkempi nimi (kertoo mitä tehtävä käsittelee) - kuvaus siitä, mitä partion tulee tehdä - tiedot tehtävän aikarajoista - lista liitteistä (kannattaa tarkistaa, että tehtäväkäskyn kanssa partio saa kaikki listassa mainitut tarvikkeet) Lukekaa tehtäväkäsky aina tarkasti!

AIKARAJAT RASTEILLA 1. Osassa tehtävistä on määrätty aika, jonka kuluessa partion on suoritettava tehtävä. Jos määräaika umpeutuu, pitää partion lopettaa tehtävän suorittaminen rastihenkilön käskystä myös siinä tapauksessa, että tehtävä on vielä kesken. 2. Joissakin tehtävissä voidaan antaa aikaraja, ja aikarajan ylityksestä saa taulukon mukaisesti pistevähennyksiä. 3. Ellei aikarajaa ole määrätty, niin turha viivyttely saattaa aiheuttaa myöhästymisen yörastilta tai maaliin saapumisessa, mikä jälleen johtaa pistevähennyksiin.

Mikäli ennakko-ohjeessa on mielestänne tarkennusta vaativia kohtia, lähettäkää kysymyksenne tapahtuman verkkosivuilla (www.eramelonta.fi) kilpailukutsussa annettuihin sähköpostiosoitteisiin.